KAMPANJ! MALL ROTARY LAGERVARA - 1 Förstora

Kabelbrottsdetektor robotgräsklippare, testutrustning för kabelbrott

580041

Nyhet

I eget lager

283 kr

 

299 kr  

-16 kr

Frakt fr. 39kr

Fraktfritt 999kr

Snabb frakt, 1-3 arb.dagar

Enkel och smidig testare för begränsningskabel till robotgräsklippare. Hjälper dig att hitta kabelbrott på signalkabeln och du slipper gräva upp alltihop.
Fungerar för ytligt lagd begränsningskabel och kräver nära avstånd till kabeln.

Instruktionsbok med steg-för-steg guide medföljer samt 2st 9v batterier.

Hur använder jag signalkabeltestaren för att se om det finns ett kabelbrott?

Börja med att koppla ur begränsningskabel och guidekabel - om det finns - ur laddstationen.

Koppla på den svarta klämman i ena änden av begränsningskabeln och den röda klämman i den andra. Var noggrann med att klämmorna får ordentlig kontakt.

Sätt Sändaren i CONT-läge. Om lampan visar en indikation är begränsningskabeln hel och om den inte gör det är den tyvärr av. Det betyder att kretsen är bruten någonstans och du får gå vidare med att leta upp vart någonstans kabeln är av.

Hur hittar jag kabelbrottet med testutrustningen?

Du gör precis som i förra momentet, börja med att koppla bort begränsningskabeln. Ta något vass föremål, t.ex. en skruvmsejsel, spik eller ogräsjärn och sätt i marken. Sätt den svarta klämman på föremål. Se till att klämman har ordentlig kontakt med metallen. 

Sätt den röda klämman i ena änden av begränsningskabeln. Återigen, var nogrann med att klämman får ordentlig kontakt med ledarna i begränsningskabeln. Sätt sändaren på TONE.

Höj volymen på mottagaren och börja gå längs med kabeln åt något håll. Ett tips är att använda dig av ett par hörlurar med 3,5mm hörlursutgång då signalen är lättare att uppfatta med hörlurar. Ibland kan det krävas att man är relativt nära kabeln då man inte vet hur långt den sjunkit ner i marken. Så länge du hör en ton är kabeln hel. När det tystnar betyder det att den inte får kontakt eller har gått av. Gör en markering på det stället och gå åt andra hållet. På så sätt kan du ringa in kabelbrottet på din signalkabel.