Knivspindel

Det finns 109 produkter.
Visar 1 - 30 av 109 produkter

Filtrera:

Knivspindel till åkgräsklippare

Varumärken:

Vi erbjuder reservdelar ifrån många olika tillverkare och varumärken. Några exempel på populära varumärken när det kommer till knivspindlar till åkgräsklippare är HusqvarnaStigaPartnerMcCullochJonsered, MTD, John Deere och Cub Cadet.

Några av våra allra mest populära knivspindlar är Knivspindel Stiga Park - Knivspindel Stiga Villa - Knivspindel Husqvarna och Knivspindel Jonsered

        

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Knivspindlar är centrala komponenter i åkgräsklippare som spelar en avgörande roll för klippningens kvalitet och effektivitet. Dessa spindlar är monterade under åkgräsklipparens chassi och är vanligtvis anslutna till motorn genom drivremmar eller direktdriftssystem. De driver klippbladen och genererar den roterande rörelse som krävs för att skära gräset jämnt och effektivt.

En typisk knivspindel består av flera delar, inklusive:

  1. Kullager eller lagerhus: Dessa komponenter är avgörande för att möjliggöra den smidiga och friktionsfria rotationen av spindeln när den är i drift. Högkvalitativa kullager eller lagerhus är viktiga för att säkerställa långvarig och pålitlig prestanda.

  2. Axel: En axel är fäst vid klippbladen och fungerar som den primära rotationsaxeln för spindeln. Den överför kraft från motorn till klippbladen när spindeln roterar.

  3. Hylsa eller spännbultar: Dessa komponenter används för att säkra klippbladen på plats runt omkretsen av spindeln. De är oftast utformade för att vara enkla att installera och justera för att säkerställa korrekt balans och rotation av klippbladen.

Knivspindlar finns i olika storlekar och konfigurationer beroende på åkgräsklipparens modell och design. Vissa åkgräsklippare har en enkel knivspindel med ett enda klippblad, medan andra kan ha flera spindlar och klippblad för att möjliggöra snabbare och mer effektiv klippning av stora ytor.

För att säkerställa optimal prestanda och livslängd för knivspindlarna är regelbundet underhåll och reparationer viktiga. Detta inkluderar smörjning av kullager, inspektion av axlar och klippblad för slitage eller skador, samt rengöring och justering av spindeln för att säkerställa korrekt funktion. Vid behov bör slitna eller skadade knivspindlar ersättas med kompatibla reservdelar av hög kvalitet för att säkerställa att åkgräsklipparen fortsätter att klippa gräset jämnt och effektivt.

Knivspindlar till åksgräsklippare till t.ex. Husqvarna, Stiga, Partner, McCulloch, Jonsered, MTD, John Deere, Cub Cadet m.fl. 

Knivspindel