Brytbult

Det finns 17 produkter.
Visar 1 - 17 av 17 produkter

Filtrera:

Brytbultar till snöslunga

En reservdel tillverkad för att gå sönder

Många undrar varför man har en del på en snöslunga som är gjord för att gå sönder. Det låter lite märkligt men det är faktiskt en av brytbultarnas uppgift - att gå sönder för att förhindra att större skador sker på snöslungan. En brytbult låser fast snöslungans snöskovlar mot drivaxeln. Ifall man kör på något som gör att skovlarna fastnar, t.ex. en iskocka, en sten eller en gren så är brytbultarna konstruerade för att brytas av och därmed förhindra att axel eller transmission skadas. En brytbult är betydligt billigare och enklare att ersätta än att byta hela växeln som i de flesta fall kostar tusentals kronor att byta ut. 

Välj en brytbult med rätt mått och dimension

Det finns en mängd olika brytbultar på marknaden men det rekommenderas inte att experimentera med dessa och ta en brytbult som är snarlik eller en som nästan passar. Att montera dit en brytbult av fel mått och storlek kan innebära att du vidgar monteringshålet några millimeter för varje gång du kör din snöslunga. Till slut är hålen för stora eller ovala, vilket gör att ingen brytbult passar ordentligt. Resultatet av detta blir en brytbult som går av otroligt lätt, och ibland tom hela tiden. 

 

Brytbult

OK

Den här sidan använder sig av cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vid fortsatt användning av sidan godkänner du att cookies används.