Märlor

Det finns 4 produkter.
Visar 1 - 4 av 4 produkter

Filtrera:

Lagerstatus

Märlor till begränsningskabel

Märlor, även kallade klammer till robotgräsklippare. Begränsningskabeln spikas fast i gräsmattan med hjälp av märlorna. På så sätt hindras begränsningkabel från att klippas av av robotgräsklipparen. Klipps kabeln av slutar robotgräsklipparen fungera och begränsningskabeln måste lagas, med tex Reparationskit för begränsningsgkabel.

Passar till alla fabrikat

Vare sig du har en Husqvarna Automower 430X, Stiga Autoclip 225 eller en Worx Landroid så kommer alla våra märlor att fungera för begränsningskabeln till din robotgräsklippare. 

Anvädningsområde

Märlorna används till att hålla begränsningskabeln på plats i din gräsmatta. Utan märlor kommer din begränsningskabel inte att ligga kvar speciellt länge och robotgräsklipparen kommer att klippa av den. Även fast du väljer att gräva ner din begränsningskabel så kommer du att behöva en del märlor.

Olika typer av märlor

Märlor till begränsningskabel kan se ut på flera olika sätt men gemensamt är att de är tillverkade i plast allihopa. På senare år har det även börjat dyka upp märlor på marknaden som är tillverkade av ett nedbrytningsbart material som tillverkas av på ekologiska odlingar av växter i Europa. Då begränsningskabeln efter en viss tid sjunker ned i gräsmattan (tiden varierar beroende på hur hållfastheten är i marken) behövs egentligen inga märlor efter detta. Mälorna behövs endast vid installation för att kabeln skall hållas på plats och inte resa sig när gräset växer och därmed bli avklippt. Tanken med de nedbrytningsbara märlorna är därför att det skall brytas ned i marken när kabeln har sjunkit ned. På detta sätt slipper man ha plast kvar i marken som inte bryts ned och man bidrar till det naturliga kretsloppet och en hjälpande hand för miljön.

Märlorna kan ha vara runda eller fyrkantiga och ha ett större huvud, t.ex. Stigas märlor. De är förstärka under huvudet och även räfflade för att sitta kvar i marken. Märlorna från Grimsholm är fyrkantiga och av ett mer klassiskt utseénde.


Märlor