Fjädrar

Fjädrar

Det finns 79 produkter.
Visar 1 - 30 av 79 produkter

Fjädrar till åkgräsklippare

Varumärken

Vi erbjuder reservdelar ifrån många olika tillverkare och varumärken. Några exempel på populära varumärken när det kommer till fjädrar till åkgräsklippare är Stiga, HusqvarnaToroMurrayMcCullochKlippo och Partner.

I åkgräsklippare finns olika typer av fjädrar som spelar viktiga roller för att säkerställa korrekt funktion och driftsäkerhet. Här är några vanliga typer av fjädrar och deras funktioner:

Bromsfjäder till åkgräsklippare

Bromsfjädern används i bromssystemet för att applicera och frigöra bromsar på åkgräsklipparen. Den är vanligtvis monterad på bromspedalen och fungerar genom att applicera tryck på bromssystemet när föraren trycker på pedalen. Detta skapar friktion som saktar ner eller stoppar åkgräsklipparen när det behövs.

Kopplingsfjäder till åkgräsklippare

Kopplingsfjädern är en viktig komponent i kopplingssystemet på åkgräsklipparen. Den används för att applicera eller frigöra tryck på kopplingen, vilket möjliggör överföring av kraft från motorn till drivsystemet eller klippaggregatet. Genom att justera trycket på kopplingsfjädern kan föraren kontrollera klippaggregatets hastighet eller stoppa det helt.

Spännrullsfjäder till åkgräsklippare

Spännrullsfjädern används i spännrullssystemet för att hålla drivremmen stram och säkerställa korrekt spänning mellan olika drivkomponenter såsom motor och klippaggregat. Genom att hålla drivremmen korrekt spänd förhindrar spännrullsfjädern slirning eller halkning av remmen, vilket säkerställer effektiv överföring av kraft och minskar risken för skador på drivsystemet.

Fjäderfäste till åkgräsklippare

Fjäderfästet är den del av åkgräsklipparens chassi där fjädern är fäst eller monterad. Det är viktigt att fjäderfästet är robust och korrekt monterat för att säkerställa att fjädern kan utföra sin funktion korrekt och att den är säkrad på plats för att undvika skador eller felaktig drift.

Genom att hålla dessa fjädrar i gott skick genom regelbunden inspektion och underhåll kan man säkerställa en pålitlig och säker drift av åkgräsklipparen under lång tid. Det är också viktigt att använda rätt typ och storlek av fjädrar som är avsedda för åkgräsklipparens specifika modell och användningsbehov för optimal prestanda och driftsäkerhet.

Några vanliga fjädrar inom vårt sortiment är Stiga sitsfjäderHusqvarna klippaggregatsfjäderStiga spännrullsfjäderHusqvarna bromsfjäder och Husqvarna transmissionsfjäder.

I vårt sortiment har vi bland annat fjädrar till modellerna Husqvarna Rider 850, Rider 214, Rider 316, Rider 13, Rider 11, Stiga Villa och Stiga Park

Lyftfjädrar till klippaggregat, spännhjulsfjädrar, kopplingsfjädrar, dragfjädrar med mera.

Fjädrar