Batterier

Batterier

Det finns 11 produkter.
Visar 1 - 11 av 11 produkter

Filtrera:

Lagerstatus
Volt (V)

Batterier till åkgräsklippare

I denna kategorin hittar du batterier till åkgräsklippare. Både till traktorer, riders, frontklippare och och spakstyrda åkgräsklippare.

Batterier från kända varumärken

Våra startbatterier passar till många olika varumärken t.ex. StigaHusqvarnaPartnerMcCullochJonsered med flera.

Våra batterier är i första hand originalreservdelar och batterierna är från kända varumärken. Sedan köper leverantörerna i sin tur in batterier från stora batteritillverkare världen över varför det inte alltid står t.ex. Stiga på batteriet. Stiga har t.ex. batterier ifrån Global och Haijiu som sitter som original i deras åkgräsklippare och traktorer. Husqvarna har dock nyligen börjat med batterier med sitt eget varumärke och färger.

Användningområde & placering för batteri

Batterierna behövs för att kunna starta åkgräsklipparen. När man vrider om nyckeln så är det startbatteriet som gör att åkgräsklipparen kan starta igång motorn.

På frontriders så är batteriet normalt sett placerat under motorhuven baktill på åkgräsklipparen. På många av traktorerna är dock batteriet beläget under sitsen. Man får lossa på en spak på sitsen och vinkla ned den för att komma åt under.

Vissa av batterierna kräver även att du laddar dessa fullt innan du använder det första gången och sedan rekommeneras det även att man utför underhållsladdning på sitt batteri speciellt under vinterhalvåret om man inte använder åkgräsklipparen under denna säsong. Se gärna vårt sortiment av batteriladdare till åkgräsklippare.

Kvalitétsskillnader på batterier

Det som utgör största kvalitetsskillnaderna på batterier är oftast livslängden och jämnheten i produktionen. Ett batteri av högre kvalitét har oftast genomgått flertalet kvalitetskontroller i fabrik för att säkerställa att alla batterier som lämnar fabriken skall hålla en jämn kvalitét och därmed skall varumärket borga för god kvalitet. 

Rent funktionsmässigt kan det både skilja sig i kvalitet materialmässigt, att specifikationerna verkligen överenstämmer med vad som anges, hur länge batterier behåller sina specifikationer, att batteriet klarar av att starta i kyla, att effekten är tillräckligt hög under startögonblicket och att t.ex. återladdningstiden är såpass låg som möjligt. 

Olika storlekar och varianter av batterier

Till åkgräsklippare finns det flera olika varianter och storlekar av batterier. De flesta åkgräsklipparbatterier är dock på 12V och sedan kan ampere skilja sig. Det finns bland annat 7,2Ah och 9Ah men absolut vanligast är 18Ah eller 24Ah.

Viktigt när man kontrollerar vilket batteri som passar till ens maskin är att kontrollera storleken så att det får plats i det utrymmet där det är ämnat att sitta. Det kan även vara bra att kontrollera åt vilket håll polerna sitter eftersom kablarna kan bli för korta eller att batteriet endast går att montera åt ett håll. Det finns således startbatterier som är polvända - alltså har reverserade plus- och minuspoler för att passa.

Batterier