Batterier

Det finns 21 produkter.
Visar 1 - 21 av 21 produkter

Mopedbatteri - batterier till moped

Till mopeder har vi mopedbatterier till de flesta modeller. Vi tillhandahåller både startbatterier till mopeder, scooter, crossmopeder. Mindre batterier men även större startbatterier.

Samtliga våra batterier är av SLA (Sealed Lead Acid) eller VRLA-typ (Valve Regulated Lead Acid). Båda dessa är förkorningar av samma typ av batteri. Kännetecknen för ett SLA-batteri är att det är underhållsfritt, läckagesäkert och positionssäkert. Det innebär med andra ord att det inte behöver fyllas på med vätska, läcker inte och de kan även monteras i upp till 90 graders lutning utan att de tar skada.

Efter ett EU-beslut har det även kommit en ny variant av batteri - GEL-batterier. Det är en typ av SLA-batteri och merparten av våra batterier är redan idag av GEL-typ. Dessa GEL-batterier har flera fördelar jämfört med AGM-batterier då de kan lutas upp till 90 grader. De har även hög stöttålighet och det är även därför de lämpar sig så väl för att monteras i rörliga fordon som t.ex. mopeder. Den stora skillnaden mellan AGM-batterier och GEL-batterier är elektrolyten. I ett GEL-batteri har den en form av en gelé medan i AGm-batterier så är elektrolyten absorberad i en form av glasfiltsmatta.

Mopedbatterier till kända varumärken

Våra mopedbatterier passar till de flesta kända varumärken på marknaden som t.ex. Husqvarna, Peugeot, Reiju, Yamaha, Honda, Puch, Sachs m.fl.

Batterierna vi tillhandahåller kommer i första hand från Fulbat - ett globalt företag ursprungligen från Frankrike som idag är en av de ledande tillverkarna av batterier till fordon som motorcyklar, mopeder, snöskooter, vattenscooter, golfbilar, truckar, hissliftar, gräsklippare, åkgräsklippare och mycket mer.

Batterier av hög kvalitét

Våra batterier är av hög kvalitét. Fulbat ligger i framkant vad gäller innovation för batteritillverkning. Vid varje steg i tillverkningsprocessen sker en kvalitetskontroll för att säkerställa en genomgående god kvalitét och för att tidigt i processen upptäcka eventuella felaktigheter. 

Fulbats fabriker är certifierade enligt ISO9001, ISO14001 och ISO/TS 16949.

Alla batterier laddas på lagret innan de skickas ut till sina återförsäljare. De bör dock alltid laddas innan första användning hos slutkonsument då ett SLA-batteri självurladdas.

Batterier med olika Ah och Volt

I sortimentet har vi framförallt 12V och 24V-batterier. Ah (ampere timmar) skiljer sig från de olika batterierna och det går även ofta att ersätta ett batteri med lägre Ah med ett annat batteri av sammat yp med högre Ah så länge volten är densamma, måtten är densamma så det får plats i fordonet och även så att polerna är rättvända så att kablarna når fram till respektive pol.

Batterier