Hjul

Hjul

Det finns 162 produkter.
Visar 1 - 30 av 162 produkter

Hjul och däck till gräsklippare

Stort sortiment av hjul och däck till gräsklippare från tex Stiga, Husqvarna, Partner, Jonsered, McCulloch och Klippo. 

Drivhjul, framhjul, bakhjul och däck till gräsklippare

Till gräsklippare finns det flera olika typer av hjul, tex drivhjul där det ofta är någon form av kugghjuls-liknande konstruktion för att kunna driva det framåt. Det vanligast förekommande materialet är däck tillverkade av komposit (plast) med en kompositfälg. Det finns dock många olika former och modeller av hjul. Klippos hjul har t.ex. genom alla tider varit tillverkade av gummi med en rödlackad metallfälg medan Stigas hjul till deras pro-serie är tillverkade av en alumiumfälg och gummidäck. 

I hjulen till gräsklipparen sitter även ett kullager. Det finns de gräsklippare som endast har ett kullager men även de som har dubbla kullager för att de skall rulla lättare och bättre. 

De gräsklippare som inte har någon drivning utan får puttas framåt manuellt finns såklart också i sortimentet. På senare år har det även kommit bakhjul som är större än framhjulen för enklare manövrering av gräsklipparen, framförallt när det lite gropigt i gräsmattan.

Hjul

OK

Den här sidan använder sig av cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vid fortsatt användning av sidan godkänner du att cookies används.