Knivfäste

Knivfäste

Det finns 159 produkter.
Visar 1 - 30 av 159 produkter

Knivfäste till gräsklippare

Stort sortiment av knivfästen till gräsklippare. Vi tillhandahåller originalknivfästen i största möjliga mån till tex Stiga, Husqvarna, Jonsered, Partner, McCulloch och Klippo. 

Funktion

De flesta förekommande knivfästena på marknaden är tillverkade i aluminium. När det är dags för att köpa nytt knivfäste är det med all säkerhet för att det är trasigt. Knivfästet är nämligen gjort för att det gå sönder, det är bättre om knivfästet för några hundralappar går sönder än att hela vevaxeln från motorn blir krokig eller skev. En sådan reparation kan kosta tusentalskronor, eller så är det soptippen som gäller för maskinen. 

 

Olika typer av knivfästen

Det finns nästan lika många typer av knivfästen till gräsklippare som det finns typer av gräsklippare. Knivfästena ser olika ut beroende på dimension på motorns axel, om gräsklipparen har drivning, vilken typ av kniv det sitter gräsklipparen tex. Det finns även olika sorters knivfästen, det finns de knivfästen som har brytpinnar, eller små piggar, som fäster in i kniven i motsvarande hål, för att gå av om du kör på något olämplig. Kniven snurrar då oftast bara runt och det går inte att använda maskinen. Dels finns det såkallade friktionsknivfästen där man använder sig utav en friktionsbricka istället. Dessa knivfästen tål oftast något högre slitage

 

Knivfäste