Knivfäste

Knivfäste

Det finns 242 produkter.
Visar 1 - 30 av 242 produkter

Knivspindlar, knivfästen och lagerboxar till åkgräsklippare

Kompletta knivspindlar, knivfästen och lagerboxar till åkgräsklippare från tex Stiga, Husqvarna, Jonsered, Partner och McCulloch. 

Knivfästet ska gå sönder

Det kan låta konstigt men knivfästet på olika åkgräsklippare är faktiskt tillverkat så att det ska gå sönder. Oftast är det tillverkar i aluminium som vid en kollission med tex en sten oftast spricker. Det är meningen. På så sätt skyddas andra delar av maskinen. Dock kan det hända att man kör på något allt för stort eller allt för hårt och då går andra dyrare saker sönder iallafall. 

Olika typer av knivfästen

Husqvarna-koncernen med Jonsered, Partner och McCulloch använder sig ofta av hela knivspindlar på sina åkgräsklippare och riders. Det är en större modul tillverkad i aluminium som innehåller lager och knivaxel för fastsättning av gräsklipparkniven. På vissa modeller är det ett knivfäste, andra sitter kniven direkt på axeln. Det finns även modeller där det sitter brytbultar på kniven för att förhindra att knivfästet går sönder. 

Även Stiga har knivbalkar där det är lösa knivspetsar med brytbultar för att förhindra att några andra vitala delar skulle råka illa ut. 

 

Knivfäste