El-artiklar

El-artiklar

Det finns 193 produkter.
Visar 1 - 30 av 193 produkter

El-artiklar till åkgräsklippare

Varumärken

Vi erbjuder reservdelar ifrån många olika tillverkare och varumärken. Några exempel på populära varumärken när det kommer till el-artiklar till åkgräsklippare är StigaHusqvarnaJonseredPartnerMcCullochBriggs & StrattonFulbatToroMurray och Kohler.

Batteri till åkgräsklippare

Batteriet är en oumbärlig del av åkgräsklipparen, och det används för att starta motorn och förse elektriska komponenter med ström. Placeringen av batteriet kan variera beroende på åkgräsklipparmodell, men det är vanligtvis placerat antingen under motorhuven på frontriders eller under sitsen på traktormodeller.

När det är dags att starta åkgräsklipparen skickar batteriet ström till startmotorn när föraren vrider om startnyckeln. För att säkerställa att batteriet är redo för användning krävs ibland en första full laddning och regelbunden underhållsladdning, särskilt under perioder när åkgräsklipparen inte används, som under vintern.

Kvaliteten på ett batteri kan variera avsevärt och påverka dess prestanda och livslängd. Det är viktigt att välja ett batteri av hög kvalitet för att säkerställa tillförlitlig drift och lång livslängd för åkgräsklipparen. Olika storlekar och ampere finns tillgängliga, men det är viktigt att kontrollera att batteriets dimensioner och polaritet passar åkgräsklipparens specifikationer för en korrekt installation och funktion.

Solenoid till åkgräsklippare

Solenoiden fungerar som en elektrisk brytare som aktiveras när föraren vrider om startnyckeln. När solenoiden aktiveras skickar den en elektrisk signal till startmotorn, vilket får motorn att börja snurra och därmed starta åkgräsklipparen.

Utöver dess roll i startprocessen kan solenoiden också användas för att kontrollera andra elektriska system på åkgräsklipparen, såsom ljus eller annan utrustning som kräver ström. Den spelar därmed en viktig roll för att säkerställa att olika delar av åkgräsklipparen fungerar som de ska.

För att säkerställa pålitlig prestanda är det viktigt att solenoiden är väl underhållen och korrekt ansluten till åkgräsklipparens elsystem. Eventuella problem med solenoiden, såsom korrosion eller elektriska fel, bör åtgärdas så snart som möjligt för att undvika problem med startprocessen eller andra elektriska system på klipparen.

Startmotor till åkgräsklippare

Startmotorn är en viktig komponent i åkgräsklipparens system och ansvarar för att initiera motorns startprocess. När föraren vrider om startnyckeln aktiveras startmotorn, vilket leder till att den elektriska energin från batteriet omvandlas till mekanisk kraft. Denna kraft används för att snurra motorns vevaxel, vilket i sin tur startar förbränningsprocessen och får motorn att börja fungera.

Startmotorn är vanligtvis monterad på motorns sidan eller botten, nära vevaxeln. Dess robusta konstruktion är av avgörande betydelse för att säkerställa att den kan hantera den kraft som krävs för att påbörja motorns rotation, särskilt vid kalla temperaturer eller när motorn är svårstartad.

För att säkerställa pålitlig prestanda är det viktigt att startmotorn underhålls regelbundet och att eventuella problem, som slitage eller korrosion, åtgärdas snabbt. Genom att hålla startmotorn i gott skick kan man säkerställa en smidig startprocess och därmed effektiv drift av åkgräsklipparen.

Stort sortiment av el-artiklar till åkgräsklippare. Många kända fabrikat såsom Stiga, Husqvarna, Jonsered, Partner, McCulloch m.fl. Snabb frakt fr.39kr.

El-artiklar