Motorsågssvärd

Motorsågssvärd

Det finns 76 produkter.
Visar 1 - 30 av 76 produkter

Motorsågssvärd till motorsågar

Det finns många olika varianter av sågsvsvärd till motorsågar. Vi har ett stort antal olika sågsvärd hemma i lager från världsledande tillverkare Oregon Products och även Grimsholm Green. Det som kombineras på de olika varianterna av sågsvärden är delning, bredd på drivlänk samt antal drivlänkar.

Sågkedjedelning

De vanligaste delningarna som finns på den svenska marknaden heter 0,325" och 3/8" Hobby. Det finns även 3/8" som är en större och kraftigare kedja som används på t.ex. skogsmaskiner eller på riktigt stora sågar.

Spårbredd / Drivlänksbredd 

Detta är helt enkelt storleken på den bit av kedjan som löper i sågsvärdet. Vanligast förekommande är 1,1mm, 1,3mm samt 1,5mm. Det finns dock kedjor med t.ex. 1,6mm men de är ytterst ovanliga.

Drivlänkar

Antalet av de länkar som går från kedjan och ner i svärdet och vidare runt kuggkransen som driver runt kedjan. Ofast utgör antalet länkar siffror i beteckningen på kedjan t.ex. 95TXL056 där 56 är antalet drivlänkar och 95TXL vilken typ av kedja det är.

Reservdelar till många varumärken

Vi har reservdelar till många olika varumärken. Vi samarbetar med Stiga, Husqvarna, Partner, Jonsered, McCulloch, Alpina, Hitachi, Tanaka.

Motorsågssvärd