Något som hela tiden efterfrågas är videos eller instruktioner om hur man monterar eller går till väga för att lösa vissa problem. Reservdelaronline har därför påbörjat ett samarbete med Anders Förråd's youtube-kanal. Vi kommer att publicera artiklar och videos för hur man sköter om sina trädgårdsmaskiner eller byter ut vissa reservdelar. Anders Förråd är idag en växande kanal med många tusen tittningar på varje enskilt klipp och under ständig utveckling. Nya klipp kommer upp i stort sett varje vecka där Anders mekar med allt från äldre Briggs & Stratton-motorer, motorsågar, grästrimmers till nyare, moderna gräsklippare från tex Stiga och Klippo. 
Nedan följer lite snabb info om kanalen samt Anders själv.

Vem är då Anders som håller till i förrådet och mekar med maskiner?
Anders är en gift småbarnsförälder bosatt i Göteborgs-trakten och utbildad maskintekniker på Chalmers. Till vardags arbetar han som inköpare på ett större företag. Fritiden spenderar han gärna i förrådet med någon motor eller maskin. Att ta renovera och fixa med huset är också något som han tycker är roligt

Hur startades Anders Förråd?
Idén föddes en dag när han satt och drack sitt morgonkaffe i köket och såg en granne ha jätteproblem med att starta sin klippare. Han drog sig trött och högröd i ansiktet, ställde maskinen i garaget och gick in. Det blev inget klippt den dagen. Han insåg då att det borde finnas fler som behöver hjälp med hur man servar och underhåller sina maskiner.

Det finns flera bra kanaler på engelska, men ingen kanal på svenska vars tema var Skog- & Trädgård. Efter lite stöttning och coaching så började han lägga ut klipp. Mottagandet har varit väldigt positivt och Anders har fått många nya kontakter både i Sverige och över hela världen tack vare yotube-kanalen.

Vilka maskiner är som det mekas med i Förrådet?
De flesta 2-takt och 4-takts motorer som tex gräsklippare, motorsågar, grästrimmers m-m. Så länge de går in i dörren till förrådet är det intressant! 

Varför trädgårdsmaskiner?
Det har alltid funnits ett intresse för speciellt gräsklippare. Började redan som sjugåring att klippa gräset med familjens Stiga-klippare. Tidigare har det även mekats med bilar men allting blir stort, tungt och kräver mycket plats. Trädgårdsmaskiner kräver inte så mycket plats och är lagom stora. De mesta går även att lösa med vanliga hemmaverktyg. 

Vilka kommande projekt finns i förrådet?
Dels kommer det komma en del kring motorsågar, mer ingående om tändstift, hur man vinteförvarar och även en del kortare matnyttiga klipp om hur man byter tex primerblåsa eller kopplingsvajer på gräsklippare.

Vilken är favoritmaskinen?
Två maskiner som ligger extra varmt om hjärtat är Stiga Pro 48 samt Klippo Excellent G6. De är riktiga bulldozers på hjul. Sköter man om dom ordentligt och ger Briggs & Stratton-motorerna, 3,5hk eller 4,0hk, lite kärlek håller dessa maskiner i stort sett hela livet. 
Fyra hästars motorn från Briggs & Stratton är nog den riktiga favoritmotorn.