Reservdelar Husqvarna

Husqvarnas histioria

Husqvarnas resa genom trädgårds- och skogsutrustningens värld har djupa rötter som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då företaget startades som ett vapensmide i Huskvarna, Sverige. Under åren har Husqvarna inte bara blivit en ikon inom symaskins- och köksutrustningssektorn utan har också skrivit om kartan inom trädgårdsmaskiner.

Husqvarnas historia


Husqvarnas resa genom trädgårds- och skogsutrustningens värld har djupa rötter som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då företaget startades som ett vapensmide i Huskvarna, Sverige. Under åren har Husqvarna inte bara blivit en ikon inom symaskins- och köksutrustningssektorn utan har också skrivit om kartan inom trädgårdsmaskiner.


Det var på 1950-talet som Husqvarna introducerade sin första motorsåg, vilket blev en landmärke i företagets historia och en banbrytande steg in i skogs- och trädgårdsutrustningssektorn. Deras närvaro på marknaden växte exponentiellt när de utvidgade sitt sortiment till att inkludera gräsklippare, trimmers och andra trädgårdsmaskiner från 1970-talet och framåt.


En av de mest framstående innovationerna kom 1995 med lanseringen av Automower, en revolutionerande robotgräsklippare. Automower markerade inte bara Husqvarnas teknologiska framsteg utan också förändrade hur människor uppfattar och närmar sig gräsklippning, med fokus på bekvämlighet och effektivitet.Solar/Turtle Mower


Världens första helautomtiska gräsklippare. Den skapade nyhetsrubriker världen över och genererade stort interesse.


Strömförsörjningen som skedde med hjälp av solceller var unik för tiden.


Husqvarnas engagemang för teknologisk innovation och hållbarhet fortsätter att vara en stark drivkraft. Smarta teknologier, ergonomiska designkoncept och hållbara initiativ har blivit en del av företagets signum. Globalt erkänt som en pålitlig aktör inom branschen har Husqvarna etablerat sig som en ledande tillverkare av högkvalitativa trädgårdsmaskiner som möter både professionella och konsumenters behov.


Denna resa från vapensmide till trädgårdsinnovationer har cementerat Husqvarnas ställning som en pionjär och pålitlig partner för dem som strävar efter kvalitet och prestanda inom trädgårds- och skogsarbete.


Automower


Husqvarnas robotgräsklippare, kända som Automower, representerar en banbrytande lösning för gräsklippning som kombinerar autonomi och effektivitet. Dessa innovativa maskiner är designade för att självständigt navigera genom trädgården och hantera klippningen på ett intelligent och oberoende sätt.


Genom att använda avancerad teknik, inklusive inbyggda sensorer och GPS, följer Automower inte traditionella mönster utan antar istället en randomiserad klippningsmetod. Detta säkerställer att gräsmattan klipps jämnt och att inga tydliga linjer eller spår syns efter maskinens passager.


Automower är utrustade med praktiska funktioner som en automatisk laddningsstation. När klipparen behöver ladda batteriet eller när klippningen är klar, återvänder den autonomt till sin station. Detta gör att den alltid är redo för nästa arbetspass och tar hand om sitt eget underhåll.


Användare har vanligtvis möjlighet att anpassa klipphöjden för att matcha deras önskemål eller för att justera efter aktuella väderförhållanden. Dessutom är många modeller utrustade med regnsensorer som förhindrar klipparen från att arbeta under regn och återuppta när vädret blir gynnsamt.


Säkerhet är en prioritet med inbyggda funktioner för att undvika hinder och för att stänga av knivarna om klipparen lyfts eller välter. Denna fokus på säkerhet, tillsammans med användarvänliga funktioner, inklusive appar för fjärrövervakning och -styrning, gör Automower till ett praktiskt och pålitligt val för underhåll av gräsmattor.Första motorsågen


Husqvarnas första motorsåg markerade en väsentlig milstolpe i företagets historia och var ett betydande steg in på området för skogs- och trädgårdsutrustning. Den första motorsågen från Husqvarna introducerades på 1950-talet och hade ett stort inflytande på hur skogsarbete och trädbearbetning utfördes.


Motorsågens introduktion var ett resultat av Husqvarnas erfarenhet inom vapentillverkning och teknologiska innovationer. Den första motorsågen var en kraftfull och bärbar enhet som gjorde trädbearbetning och skogsarbete mer effektivt än de manuella alternativen som användes tidigare.


Husqvarnas motorsågar blev snabbt populära för sin tillförlitlighet och prestanda. De användes inte bara av professionella skogshuggare utan blev även tillgängliga för en bredare publik, vilket möjliggjorde enklare och mer effektivt arbete i trädgårdar och på landsbygden.


Det är värt att nämna att även om Husqvarnas första motorsåg var banbrytande och spelade en nyckelroll i företagets framgång inom trädgårdssektorn, har de fortsatt att vara ledande inom området genom att introducera nya modeller och innovativa teknologier under årens lopp. Motorsågar från Husqvarna är nu känt för sin höga kvalitet, hållbarhet och avancerade funktioner, vilket har stärkt deras ställning som en pålitlig aktör inom skogs- och trädgårdsutrustningsindustrin.

Mer info
Visar 1 - 30 av 3813 produkter

Kategorier