Luftfilter

Luftfilter

Det finns 110 produkter.
Visar 1 - 30 av 110 produkter

Luftfilter till gräsklippare

Pappersfilter, skumgummifilter och förfilter till motorer på gräsklippare. Stor sortering av filter till tex Briggs & Stratton, Stiga, Honda och Tecumseh. Vi tillhandahåller originalreservdelar i största möjliga mån.

Olika typer av luftfilter till gräsklippare

Alla olika motormodeller har olika sorters luftfilter, det finns inga universal-luftfilter att tillgå när det gäller gräsklipparmotorer. Se till att du köper rätt luftfilter till din gräsklippare för att säkra att den fungerar korrekt.

Pappersfilter
Pappersfiltret, eller insatsfiltret, är det vanligaste luftfiltret på dagens motorer. Filtret har ofta en ram eller kassett av gummi och sedan gälar av papper för att filtrera bort smuts och damm. Enklare att rengöra.

Skumgummifilter
Denna typ av filter var vanligare på motorer förr, men återfinns såklart än idag på många äldre maskiner men också på nyare modeller, dock mer sällsynt än pappersfiltret. Skummgummifiltret liknas vid en svamp som suger åt sig smutset. Sätts dock lätt igen och svårt att rengöra. 

Förfilter
Till vissa pappersfilter går det att använda ett förfilter. Förfiltret är tillverkat i skumgummi och träs över pappersfiltret som en strumpa eller sätts före luftfiltret, därav sitt namn förfilter. Det används för att göra filtreringsprocessen bättre och filtrera bort smutsen fler gånger. Detta gör att livslängden förlängs på pappersfiltret.

 

Luftfilter