Motorsåg

Motorsåg

Det finns 1400 produkter.
Visar 1 - 30 av 1400 produkter

Filtrera:

Kategorier
Färg
Radioavstörd
Typ av sågkedja

Reservdelar motorsåg

Reservdelar till motorsågar är oumbärliga för att hålla dessa maskiner i toppskick. Kedja och svärd är centrala för sågning, medan tändstiftet ansvarar för att antända bränslet. Luftfiltret och bränslefiltret håller motorn ren och stabiliserar bränsletillförseln. Drivlänkar på kedjan slits med tiden och bör bytas ut för att säkerställa effektiv sågning. Att regelbundet inspektera och underhålla dessa reservdelar är avgörande för motorsågens långsiktiga prestanda och säkerhet.

Varumärken

Vi erbjuder reservdelar ifrån många olika tillverkare och varumärken. Några exempel på populära varumärken när det kommer till reservdelar till motorsågar är HusqvarnaStigaArcherOregonPartnerJonsered och Hikoki.

Motorsågskedjor

Motorsågskedjan är hjärtat i motorsågen och avgör dess sågprestanda. Tillverkade av höghållfast stål, består kedjan av skärhål, skärlänkar och drivlänkar. Skärhålen innehåller skärtänderna, som utför sågningen. Det finns olika kedjetyper för olika ändamål, och de kan vara raka eller svärdformade. Kedjedelningen, avståndet mellan drivlänkarna, är viktigt för att matcha svärdet. Regelbundet underhåll, inklusive skärpning av skärtänderna, är nödvändigt för att säkerställa optimal sågprestanda och säkerhet.

Motorsågssvärd

Motorsågssvärdet är den platta stålstången längs vilken kedjan rör sig. Tillverkat av höghållfast stål, finns svärd i olika former och längder för olika ändamål. Svärdets design kan vara rak eller svärdformad, påverkande såghastighet och kontroll. Underhåll, inklusive smörjning och justering av kedjans spänning, är viktigt för att säkerställa säker och effektiv användning.

Tändspole till motorsåg

Tändspolen i en motorsåg är avgörande för att skapa den nödvändiga gnistan som antänder bränslet i motorn. Den omvandlar lågspänningsström till högspänningsstötar, vilket genererar gnistan vid tändstiftet. Placerad nära motorn, kräver tändspolen regelbundet underhåll för pålitlig prestanda. Om motorsågen har startproblem eller oregelbunden gång, kan det vara tecken på fel i tändspolen, och i så fall kan byte vara nödvändigt för att lösa problemet.

Olja

Tvåtaktsolja

Tvåtaktsolja är en specialdesignad olja för tvåtaktsmotorer, inklusive de som finns i motorsågar. Den blandas med bränslet för att smörja motorn. Det krävs ett specifikt bränsle-olje-förhållande, oftast angivet av tillverkaren för optimal prestanda. Tvåtaktsoljan minskar friktion, skyddar motorn från slitage och förlänger dess livslängd. Användningen av högkvalitativ tvåtaktsolja är avgörande för att undvika överhettning och andra problem, och det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer.

Sågkedjeolja

Sågkedjeolja används för att smörja kedjan och svärdet på motorsågar, vilket minskar friktionen och slitage under användning. Den är speciellt formulerad för rätt viskositet och temperaturtålighet. En viktig egenskap är dess klibbighet, vilket säkerställer att oljan stannar på kedjan och svärdet. Många moderna sågkedjeoljor är biologiskt nedbrytbara och har minimal miljöpåverkan. Färgad för identifiering, är användning av rätt sågkedjeolja avgörande för optimal prestanda och livslängd för motorsågens kedja och svärd. Följ tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

Luftfilter till motorsåg

Luftfiltret i en motorsåg spelar en central roll genom att rena luften som tas in i motorn och skydda den från damm och partiklar. Tillverkat av material som skum eller syntetiskt material, behöver luftfiltret regelbunden inspektion och rengöring för att bibehålla optimal prestanda. Ett smutsigt filter kan minska lufttillförseln och påverka bränsleeffektiviteten. Användare bör följa tillverkarens rekommendationer för att säkerställa korrekt underhåll och maximal livslängd för både luftfiltret och motorsågen.

Bränslefilter till motorsåg

Bränslefiltret i motorsågen är en nyckelkomponent som sitter i bränsletanken och skyddar motorn från skräp och partiklar i bränslet. Tillverkat av material som nylon, filtrerar det effektivt bort föroreningar utan att hindra bränsleflödet. Regelbunden inspektion och rengöring eller utbyte är viktigt för att bibehålla optimal bränsletillförsel och undvika driftproblem. Att välja högkvalitativa filter enligt tillverkarens rekommendationer bidrar till en pålitlig och effektiv motorsåg.

Startapparat till motorsåg

Startapparaten på en motorsåg är en mekanisk anordning som ger kraftfull rotation till motorn vid start. Den är vanligtvis placerad vid sidan av svärdet och är designad för att underlätta startprocessen genom att ge en jämn och kraftfull dragkraft när användaren drar i startsnöret. Många startapparater har returmomentbegränsning och ergonomisk design för användarvänlighet och säkerhet. Regelbunden inspektion och smörjning är viktiga för att bibehålla optimal prestanda. Att följa tillverkarens riktlinjer säkerställer en pålitlig start och förlängd livslängd för både startapparaten och motorsågen.

Sågkedjefil

Sågkedjefilen är ett verktyg som används för att vässa tänderna på motorsågens kedja. Den kommer i olika former och storlekar beroende på kedjans profil. Rätt filvinklar och tandavstånd är viktiga för att uppnå korrekt skärpa. Användning av sågkedjeolja under filningen minskar friktionen och förlänger filens och kedjans livslängd. Regelbunden filning är nödvändig för att bibehålla optimal sågprestanda och säkerhet. Säkerhetshänsyn, som att använda skyddshandskar, bör följas under filningsprocessen. Att ha förmågan att fila kedjan regelbundet är värdefullt för motorsågens användare och bidrar till längre livslängd och effektiv sågning.

Motorsåg