Snöslunga

Snöslunga

Det finns 1080 produkter.
Visar 1 - 30 av 1080 produkter

Filtrera:

Reservdelar till snöslungor

Till snöslungor tillhandahåller vi ett stort antal reservdelar till snöslungor i eget lager året om för snabb leverans. Inom denna kategorin kan du t.ex. finna brytbultar, drivremmar, remskivor, släpskor och drev.

Kända varumärken

Vi har originalreservdelar likväl som fullvärdiga ersättningsreservdelar till de flesta på marknaden kända varumärken såsom Stiga, Toro, Partner, McCulloch, Honda, Briggs & Stratton, Gardol, Jonsered, Husqvarna, Norlett, Murray, Gilson med flera.

Frekventa reservdelar

Till snöslungor är den absolut vanligaste delen som går sönder brytbultarna. Det är i sig inget märkligt då de är tillverkade för att just gå av. Det kanske låter märkligt med en reservdel som är gjord för att gå sönder men det är för att inte andra delar av maskinen skall gå sönder och därmed skapa en större skada. Andra reservdelar som ofta måste byta till snöslungor är drivremmarna, både den för utkasten men även den för drivningen. På enstegssnöslungor sitter ofta gummipaddlar som är förslitningsdetaljer då dessa hela tiden skrapas emot marken när snöslungan hasar sig fram. På en tvåstegssnöslunga har man istället släpskor som hasar i marken och till slut måste bytas beroende på kvalitet och material de är tillverkade i. 

Man måste ha i åtanke att en snöslunga vibrerar, skakar och far runt ganska mycket när den väl körs och detta gör att det finns många olika delar på både motorn och chassit som kan vibrera loss eller som helt enkelt tar skada och går sönder. En snöslunga behöver därför vård för att kunna hålla så länge som möjligt. En del snöslungor är tillverkade i metall medan andra är tillverkade i plast. Att de är tillverkade just i plast behöver egentligen inte betyda att det är en sämre produkt då det idag finns stora skillnade på olika plaster och även på var plastdetaljerna sitter och hur de är uppbyggda. 

 

 

Snöslunga