Knivbromsvajer

Knivbromsvajer

Det finns 85 produkter.
Visar 1 - 30 av 85 produkter

Filtrera:

Knivbromsvajer till gräsklippare

Knivbromsvajer, eller motorbromsvajer, till gräsklippare från Stiga, Husqvarna, Klippo, Partner, McCulloch med flera. 

Knivbromsvajerns funktion

En vanlig klassisk motorgräsklippare får idag inte tillverkas utan en knivbromsvajer. Vajerns huvudsakliga uppgift är att bromsa kniven om säkerhetsbygeln släpps. Kniven måste då stanna inom tre sekunder. Denna funktion finns för att kunna minska antalet olyckor som kan uppstå. Du kan tex klippa gräset i en slänt, halka och dina fötter åker in under gräsklippare, då är du glad om motorbromsvajern slår till och stannar kniven så fort som möjligt.

Olika typer av vajer

Det som skiljer de olika vajrarna åt är för det mesta längden. Styret på gräsklipparna kan vara konstrurerat på olika sätt, det kan vara olika motorer samt att fästannordningen kan skilja sig åt. Den vanligaste typer av fäste är annars en vanlig Z-krok. Den är enkel att montera och lossnar väldigt sällan. Till vissa av knivbromsvajrarna ingår även vajerfästet.

Universalvajer

Vi säljer även universala vajrar, dock utan det svarta plasthöljet, så man kan tillverka sin egen vajer om tex du har en äldre maskin och din vajer har utgått ur sortimentet. Dessa levereras då med en Z-krok i ena änden och sen får man köpa till den sorts krok man behöver i andra änden, vanligtvis en till Z-krok.

Knivbromsvajer