Vajer

Vajer

Det finns 251 produkter.
Visar 1 - 30 av 251 produkter

Vajer till gräsklippare

Beroende på modell och funktioner finns det olika många vajrar på din gräsklippare. En sak är dock säker att knivbromsvajer finns det alltid, om din gräsklippare inte är väldigt gammal. Vajrar kan ha många olika fästen, längd och styvhet. Vanligast är en tvinnad vajer i ett hölje, men det förekommer även vajer, främst som gasvajer, som är mer som ståltråd i sitt hölje. 

Knivbromsvajer

Kallas även för "Död-mans-grepp". Är i grund och botten en säkerhetsannordning om olyckan skulle vara framme. Släpper du handtaget som vajern är kopplad till dör motorn och gräsklipparkniven stannar på tre sekunder. Fungerar inte din knivbromsvajer korrekt kan din gräsklippare både vara farlig och svår att starta. Finns på alla moderna gräsklippare enligt lag. 

Drivvajer

Kallas också för kopplingsvajer. Oftast kopplad till ett drivhandtag och till växellådan för att starta och stanna drivningen av maskinen. Har du ingen drivning på din gräsklippare har du helt enkelt ingen drivvajer. 

Chokevajer / Gasvajer

De flesta moderna gräsklippare idag har inget gasreglage, och därav ingen gaswire eller chokewire. Motorerna har oftast autochoke eller en varvtalsregulator som justerar detta automatiskt. Det var vanligare förr, men förekommer fortfarande på vissa en del modeller. 

Vajer