Motorsågskedjor

Motorsågskedjor

Det finns 98 produkter.
Visar 1 - 30 av 98 produkter

Motorsågskedjor / Sågkedjor till motorsågar

Motorsågskedjor till motorsågar till Husqvarna, Jonsered, Partner, McCulloch, Stiga, Stihl, Alpinga, Hitachi, Tanaka med flera. Vi lagerhåller sågkedjor från Stiga, Oregon Products och Grimsholm Green av hög kvalité. 

Motorsågskedja

Olika typer av motorsågskedjor

Vi tillhandahåller sågkedjor av flera olika typer. Både semi-chisel sågkedjor, full-chisel sågkedjor men även skördarkedjor till större avverkningsmaskiner. 

Sågkedjedelning

Sågkedjedelningen på en motorsågskedja mäts vanligtvis i tum. Därav kallas de t.ex. 0,325 tum eller t.ex. 3/8 tum. Måttet är avståndet mellan två av nitarna på sågkedjan. De vanligaste kedjedelningarna som finns på den svenska marknaden heter 0,325" och 3/8" men det finns även mått som t.ex. 1/4", 0,404" och även även 3/8 uppdelat i hobby och standard. 3/8" standard är en större och kraftigare kedja som används på t.ex. skogsmaskiner eller på riktigt stora motorsågar.

Spårbredd eller drivlänksbredd i sågsvärdet

Detta mått är bredden på den bit av kedjan som löper i spåret på sågsvärdet. Även detta mått mäts ofta i tum men det är även väldigt vanligt att detta är översatt till millimeter på den svenska marknaden. Vanligast förekommande är 0,043" (1,1mm), 0,050" (1,3mm) samt 0,058" (1,5mm). Det finns dock även sågkedjor med tex 1,6mm men de är ganska ovanliga och sedan finns det även skördarkedjor som har ännu grövre bredd på 2,0mm.

Drivlänkar på motorsågskedjan

Detta är antalet drivlänkar som finns på sågkedjan. Det är den del av kedja som går ner i sågsvärdet och vidare runt kuggkransen som driver runt kedjan. Oftast utgör antalet drivlänkar en del av sifforna i beteckningen på sågkedjan t.ex. 95TXL056 där 56 är antalet drivlänkar och 95TXL vilken typ av kedja det är.

Material

De sågkedjor vi tillhandahåller är tillverkade av högkvalitativt stål med ursprung från antingen Tyskland eller Japan. Kedjorna är färdigslipade vid leverans och är således bara att plocka ur förpackningen och använda direkt, ingen filning eller slipning behövs.

Guide för att hitta rätt motorsågskedja

Läs gärna vår guide för hur man väljer rätt motorsågskedja

 

Motorsågskedjor