Produkter från STIGA

Stiga startades 1934 i Tranås av entreprenören Stig Hjelmqvist. Affärsidén att sälja produkter med högt nyhetsvärde och innovativa produkter. De första produkterna var fritidsprodukter tex bordtennisartlar. 

I Tranås 1934 fick Stig Hjelmqvist en idé om att han skulle börja sälja produkter med högt nyhetsvärde, god formgivning och hög kvalitét. Sagt och gjort - Stig tog ett lån på banken och startade företaget "Firma Fabriksprodukter" och började sälja fritidsprodukter. 


1938 började man tillverka de produkter som gjorde Stiga känt över världen och det som producerades var bordtennisprodukter där man än idag har en stor marknadsandel av försäljningen. Samma år bytte även företaget namn till "Stigma".


1949 Stigma byter namn och blir Stiga


1954 Var året då Stig Hjelmqvist satte det första riktiga startskottet för det som idag är Stiga AB. Han importereda då den första gräsklippare med roterande blad ifrån USA. Visste du att Stiga sålde åkgräsklippare redan på 50-talet?


1957 Den odödliga svenska klassikern bordshockeyspelet från Stiga ser dagens ljus för första gången.


1964


1971


 

Mer info
Visar 1 - 30 av 1059 produkter

Kategorier

OK

Den här sidan använder sig av cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vid fortsatt användning av sidan godkänner du att cookies används.