Begränsningskabel

Begränsningskabel

Det finns 15 produkter.
Visar 1 - 15 av 15 produkter

Filtrera:

Varumärke

Begränsningskabel till robotgräsklippare

Vi har ett stort sortiment av begränsningskabel till robotgräsklippare i eget lager. Våra begränsningskablar passar till samtliga robotgräsklippare på marknaden t.ex. Stiga Autoclip, Bosch Indego, Husqvarna Automower, Meec, Robomow, Viking, Gardena, McCulloch m.fl. Vi tillhandahåller begränsningskabel av hög kvalité som är tillverkad för att motstå vädrets påfrästningar i form av sol, regn och kyla.  Våra begränsningakablar finns med olika ytterdiameter, olika typ av ledare samt olika tjocklek på skyddshöljet. Dessa kablar kallar vi för standard, premium och även standard plus och premium plus.

Kärt barn har många namn, begränsningskablar kallas även för avgränsningskabel, guidekabel, begränsningstråd eller till exempel begränsningsslinga. 

Varför använder man begränsningskabel?

Begränsningskabel till robotgräsklipparen är den som talar om var robotgräsklipparen ska utföra sitt arbete, och var den inte ska vara. Begränsningskabeln fungerar som en antenn som sänder ut en signal till robotgräsklipparen via sändaren som sitter i laddstationen. Med hjälp av signalen vet robotgräsklipparen var den befinner sig inom det avgränsade området och kan därför navigera sig fram. Så länge begränsningskabeln är hel och sänder ut en tillräckligt stark signal så vet robotgräsklipparen var den skall åka och även var den inte får åka.

Garanti och kvalitét

Våra begränsningskablar fungerar till samtiga robotgräsklippare på marknaden som använder sig av denna typ av kabel. Vi har kablar som är anpassade flera olika behov. Vi har de prisvärda standardkablarna som väl håller sig inom de kvalitetsramar som vi kräver av våra produkter. Denna kabel kallas ofta för EURO-standard då det är motsvarande kvalitét som ofta används i Europa för installation av robotgräsklippare och denna typ av kabel motsvarar det som många av de stora robotgräsklippartillverkarna skickar med som installationskabel till sina robotgräsklippare. Standardbegräsningskabeln har 3 års garanti. 

För den som vill ha en lite bättre begränsningskabel har vi vår premiumkabel som har en bättre ledare och därmed avger en tydligare signal. Vid större installationer (över 800 meter) är denna typ av begränsningskabel att föredra då signalen annars riskerar att bli för svag. Premiumkabeln har även 10-års garanti.

Tillverkade för att hålla

De begränsningskablar vi säljer är tillverkade för att klara naturens påfrestningar, år efter år. Standardkabeln vi erbjuder är tillverkad med aluminiumkärna med viss inblandning av koppar för dess ledande egenskaper. Premiumkabeln är tillverked med kopparkärna rakt igenom och har genom detta utomordentliga ledande egenskaper. Båda kablarna har sedan ett förtennat ytterhölje och utanpå på detta ett plasthölje tillverkade av LLDPE som är en mjukare variant av HDPE för att underlätta vid installation. Kabeln har även testats för nordiska förhållanden och har motståndskraft mot t.ex. saltvatten för att även kunna installeras i kustnära områden där havsvatten kan tränga upp i marken.

Vill man kombinera det bästa av både ledningsförmåga, isolerförmåga och skyddshölje så har vi även en serie av begränsningskablar som har kopparkärna och grövre ytterhölje samt även en kabel som har ett extra lager av metall som skyddshölje som skyddar extra bra om man har mycket sten i marken och även mot mekaniska påfrestningar som olika typer av trädgårdsverktyg som t.ex. spadar eller maskrosplockare.

Tillbehör för begränsningskabel

För att fästa begränsningskabel i marken använder du enklast märlor som du enkelt slår ner i marken med en tex en gummiklubba. Behöver du skarva begränsningskabeln använder du enklast skarvkontakter eller ett reparationskit.

Läs gärna mer om hur man installerar en robotgräsklippare

Begränsningskabel