Motor - Bensin

Motor - Bensin

Det finns 1041 produkter.
Visar 1 - 30 av 1041 produkter

Motordelar till gräsklippare

Stort sortiment av motordelar till bensindrivna gräsklippare till tex Briggs & Stratton, Honda och Stigas egna motorer från GGP. Här hittar du tex luftfilter, förgasare, ljuddämpare, tändspolar, tanklock, tändstift och bränsledelar.

Reservdelar till Stiga, Honda, och Briggs & Stratton.

En gräsklippare som är tillverkad av tex Stiga behöver nödvändtigtvis inte ha en motor tillverkad av Stiga, vanligt förekommande är tex Briggs & Stratton och Honda. Den sistnämnda ses som en bättre och finare motor än övriga. Idag är det även vanligt att fabrikanterna har egen tillverkning av motorer, Stiga tex har många egna motorer som vi tillhandahåller reservdelar till, tex SA45, SA55, SV150 och WM14.

Luftfilter

Det finns olika sorters luftfilter, några utav de vanligaste är pappfilter, eller insatsfilter som det också heter, och skumgummifilter. Skumgummifilter var vanligare förr i tiden och idag är det vanligare med pappfilter. Ett rent och fräsch luftfilter är viktigt för gräsklipparmotorns funktion. Är filtret ihop täppt av gräs, damm och sot kommer gräsklipparen att orka mindre och funktionen försämras. 

Tanklock

Tanklocket är kanske inte en del som går sönder så ofta, men den slarvas däremot oftare bort än andra. Se till att du har rätt tanklock till din maskin, då maskinen även behöver kunna suga in luft i tanken. De flesta tanklock gängas direkt på bränsletanken, medans andra har bajonettfäste. 

Tändstift

Rätt tändstift till gräsklipparen är viktigt. Dels ska det vara rätt gänga, men också värmetal och elektrodavstånd. Det absolut enklaste är att gänga ur ditt nuvarande tändstift och se vilken märkning det har, tex J19LM eller RC12YC som är två väldigt vanliga tändstift. Du köper sedan bara ett likadant tändstift. 

Förgasare

Det finns vanligtvis två olika sorters förgasare till gräsklippare. Den typen med ett membran som var vanligare förr och den typ av flottörförgasare som är vanligast idag. 

Motor - Bensin