Sågkedjeolja

Sågkedjeolja

Det finns 5 produkter.
Visar 1 - 5 av 5 produkter

Filtrera:

Varumärke

Sågkedjeolja till motorsåg

I denna kategori hittar du sågkedjeolja som används för smörjning av sågsvärdet och kedjan vid drift av din motorsåg.

Oljan passar till samtliga fabrikat på marknaden såsom Husqvarna, Jonsered, Stiga, Partner, McCulloch, Stihl, Alpina och den levereras ifrån Stiga och Agrol (Lantmännen Sverige). 

Sågkedjeolja

Mineralisk eller vegetabilisk sågkedjeolja

Vi tillhandahåller högkvalitativ mineralisk sågkedjeolja då en mineraloljas egenskaper lämpar sig väl för att smörja motorsågar. Det finns dock även vegetabilisk (ofta kallad EKO) olja som används som smörjning. Denna olja är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar. Den tillverkas av raffinerade vegetabiliska oljor och uppfyller flera olika direktiv för att den skall få kallas för biologiskt nedbrytbar. Utöver dessa sågkedjeoljor finns det även syntetiskt sågkedjeolja men den är inte lika vanlig på marknaden.

Utmärkande egenskaper hos en sågkedjeolja

En sågkedjeolja skiljer sig ifrån vanlig motorolja då den har tillsatser som gör att den får bättre vidhäftning och därmed fastnar på sågkedjan och sågsvärdet. Eftersom sågkedjan snurrar i hög fart runt svärdet skulle vanlig motorolja skvätta av direkt om den inte hade den vidhäftande egenskapen vilket i sig skulle resultera till att den inte skulle smörja alls. Syftet med att använda sågkedjeolja är även att den skall kyla svärdet då det blir väldigt varmt på grund av friktion när sågkedjan snurrar i hög fart.

Kvalitet på sågkedjeolja

Förutom att kvalitén kan skilja sig åt beroende på vilken typ av olja man köper - mineralolja, syntetisk eller vegetabiliskt olja så finns det även sågkedjeolja som tillverkas från återvunnen olja. Det innebär att man i tillverkningsprocessen använder olja som redan använts en eller flera gånger och som sedan tas tillbaka till fabrik där den renas, återvinns och sedan tillverkar nya batcher av oljeflaskor eller dunkar.

Tips och guider

Vill du läsa mer kan du även läsa vår guide om gräsklipparolja eller den vår guide om motorsågskedjor

 

Sågkedjeolja