Åkgräsklippare

Åkgräsklippare

Det finns 3531 produkter.
Visar 1 - 30 av 3531 produkter

Filtrera:

Kategorier
Volt (V)
Gänga (typ)
Gängdiameter (tum)
Radioavstörd
Ventiltyp

Reservdelar till åkgräsklippare

Åkgräsklipparens drift och långsiktiga prestanda är beroende av viktiga reservdelar. Klippaggregatets knivar och remmar bör regelbundet inspekteras och bytas ut vid slitage. Filtersystemet, inklusive luft- och oljefilter, samt tändstiftet, är avgörande för motorns hälsa. Bränslefiltret och bränslepumpen bör underhållas för kontinuerlig bränsleleverans. Batteriets kondition påverkar startkapaciteten och bör övervakas. Hjul, däck, styrdelar och kopplingar kan kräva utbyte vid slitage. Elektriska komponenter som strömbrytare och kablar bör kontrolleras för att undvika problem. Följande tillverkarens underhållsrekommendationer och identifiera rätt reservdelar baserat på modell och serienummer är nyckeln till en pålitlig åkgräsklippare.

Varumärken

Vi erbjuder reservdelar ifrån många olika tillverkare och varumärken. Några exempel på populära varumärken när det kommer till reservdelar till åkgräsklippare är StigaHusqvarnaBriggs & StrattonToroHonda och McCulloch.

Knivar till åkgräsklippare

Knivarna på åkgräsklipparen är avgörande för en effektiv gräsklippning. Tillverkade av slitstarka material som höghållfast stål, behöver de regelbunden inspektion för att upptäcka skador eller slitage. Rätt klipphöjd och justering är viktigt för att säkerställa en jämn klippning och förhindra överbelastning på motorn. Knivarna bör bytas ut vid skador eller slitage för att bibehålla klippkvaliteten och säkerställa säker användning. Säkerhetsföreskrifter bör alltid följas vid underhåll av knivarna för att undvika skador.

Knivspindlar till åkgräsklippare

Knivspindeln på en åkgräsklippare är den roterande axeln som håller gräsklipparkniven. Den överför kraften från motorn och möjliggör effektiv klippning. Konstruerad med kullager och tätningar för smidig rotation kräver den regelbundet underhåll, inklusive smörjning och justering av spänningen. Vid behov kan gräsklipparkniven bytas ut för att säkerställa fortsatt skarp klippning. Säkerhetsåtgärder bör följas vid underhåll för att undvika oavsiktlig start och säkerställa en säker arbetsmiljö.

Drivremmar till åkgräsklippare

Drivremmar är nyckelkomponenter i åkgräsklippare, överförande kraft från motorn till klippaggregatet. Tillverkade av slitstarka material som kevlar, utsätts de för slitage över tid. Regelbunden inspektion är viktig för att upptäcka sprickor eller nötning. Rätt spänning och storlek är avgörande för optimal prestanda. Om tecken på slitage upptäcks bör drivremmarna bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer, vilket säkerställer en pålitlig och effektiv gräsklippning.

Spännrulle till åkgräsklippare

Spännrullen i en åkgräsklippare är en viktig del i remdriftsystemet och har huvudansvaret för att hålla drivremmen stram. Den består vanligtvis av en fjäderbelastad arm och rulle som automatiskt justerar remmens spänning under drift. Reguljärt underhåll, inklusive smörjning och inspektion, är nödvändigt för att säkerställa att spännrullen fungerar korrekt. Slitage eller förlust av fjäderspänning kan kräva utbyte av slitna delar för att bibehålla optimal spänning i drivremmen. En effektiv spännrulle är kritisk för att undvika problem som slirande remmar och säkerställa en jämn och pålitlig klippning med åkgräsklipparen.

Vajrar till åkgräsklippare

Kopplingsvajer

Kopplingsvajern på en åkgräsklippare möjliggör aktivering och inaktivering av klippaggregatet eller drivningen. Den består oftast av en flexibel stålwire innesluten i ett skyddande hölje och ansluts till kopplingsmekanismen och manöverspaken. Regelbundet underhåll, inklusive smörjning och justering, är viktigt för att säkerställa korrekt funktion. Användare bör kontrollera och justera vajern för att säkerställa optimal kopplings- och avkopplingsrörelse. Om tecken på skador eller slitage uppstår bör kopplingsvajern bytas ut för att undvika problem med kopplingsmekanismen.

Gasvajer

Gasvajern på en åkgräsklippare ger användaren kontroll över motorns gasreglering. Den består av en stålwire innesluten i ett skyddande hölje och är kopplad till gaspedalen och motorns gasreglage. Justeringsmöjligheter finns för att anpassa längden och spänningen. Regelbundet underhåll, inklusive smörjning och justering, är viktigt för att säkerställa korrekt funktion. Användare bör regelbundet kontrollera och justera vajern för att säkerställa en jämn och responsiv gasreglering. Om tecken på slitage eller skador uppstår bör gasvajern bytas ut för att bibehålla korrekt gasreglering och en säker användning av åkgräsklipparen.

Bromsvajer

Bromsvajern på en åkgräsklippare ger användaren kontroll över bromssystemet genom att överföra rörelsen från bromspedalen. Den består av en stålwire innesluten i ett skyddande hölje och justeringsmöjligheter finns för finjustering. Regelbundet underhåll, inklusive smörjning och kontroll, är nödvändigt för att säkerställa korrekt funktion. Användare bör regelbundet kontrollera och justera vajern för att säkerställa en pålitlig och responsiv bromsning. Om tecken på slitage eller skador uppstår, bör bromsvajern bytas ut för att behålla en säker bromsfunktion på åkgräsklipparen.

Batterier till åkgräsklippare

Batteriet är kärnan i åkgräsklipparens elektriska system och startmekanism. Vanligtvis 12-volts batterier tex. underhållsfria eller AGM-batterier används för pålitlig prestanda. Regelbunden kontroll av laddningsnivån och rena anslutningar är viktiga för underhåll. Batteriets livslängd varierar, men om det inte längre håller laddningen bör det bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer. För vintersäsongen är det bra att förvara batteriet laddat och att överväga avlägsnande för längre hållbarhet. Vid byte är det viktigt att välja rätt storlek och specifikationer för att matcha åkgräsklipparens krav.

Åkgräsklippare