Drivrem

Det finns 105 produkter.
Visar 1 - 30 av 105 produkter

Drivremmar till gräsklippare

Drivremmar till gräsklippare är kritiska komponenter som överför kraft från motorn till klippaggregatet, vilket driver bladen som klipper gräset. Dessa remmar är vanligtvis tillverkade av slitstarkt gummi eller syntetmaterial och är konstruerade för att vara flexibla och motståndskraftiga mot värme, friktion och andra påfrestningar som uppstår under drift.

En drivrem består av ett slätt yttre skikt som är i kontakt med drivrullarna och ett tandat inre skikt som passar in i spår på klippaggregatets remskivor. Det tandade mönstret ger bättre grepp och överföring av kraft, vilket minskar risken för slirning och förlust av effektivitet.

När gräsklipparen är i drift, roterar motorns drivrulle och driver remmen. Den roterande kraften överförs sedan från remmen till klippaggregatets pulleys, som i sin tur roterar gräsklipparens blad för att klippa gräset jämnt och effektivt.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera drivremmarna för att se till att de är i gott skick. Slitage, sprickor eller förslitning kan leda till att remmarna tappar greppet eller till och med bryts, vilket kan resultera i att gräsklipparen inte fungerar korrekt. Om en drivrem visar tecken på skada eller slitage bör den bytas ut omedelbart för att undvika driftstörningar eller skador på gräsmattan.

För att byta en drivrem måste gräsklipparen ofta lyftas upp och tillgången till klippaggregatet öppnas. Efter att den gamla remmen har tagits bort, placeras den nya remmen på plats och justeras enligt tillverkarens specifikationer för att säkerställa korrekt spänning och funktion.

Sammanfattningsvis är drivremmar avgörande för att gräsklipparen ska fungera korrekt och effektivt. Genom att överföra kraft från motorn till klippaggregatet möjliggör drivremmarna jämn och effektiv klippning av gräset, vilket resulterar i en snygg och välskött gräsmatta. Att regelbundet inspektera och underhålla drivremmarna är avgörande för att säkerställa gräsklipparens pålitlighet och långvariga prestanda.

Varumärken

Vi erbjuder reservdelar ifrån många olika tillverkare och varumärken. Några exempel på populära varumärken när det kommer till remmar till gräsklippare är Stiga, Husqvarna, Klippo, Toro, Murray, Gardena, Flymo, Briggs & Stratton och Bosch

En drivrem till en gräsklippare kan se ut många olika sätt. Många önskar att det fanns en enhetlig standard för drivremmar och att alla såg likadana ut - det hade gjort det betydligt enklare att välja rätt  drivrem. Tyvärr är det inte så det ser ut i verkligheten. Det finns fler olika typer av drivremmar. Drivremmar med kuggar, utan kuggar, med olika profil, tillverkade av olika material, olika längd, med cordinlägg och så vidare. Det krävs därför att man väljer rätt rem till rätt maskin för att det skall passa. 

Profil

En drivrem kan ha olika profiler.

Material

Vanliga material som drivremmar tillverkas av är gummi.

Inlägg

Det är vanligt att man i drivremmar väljer att kapsla in inlägg i drivremmen för att den skall hålla bättre. Ett material som ofta används till detta är textiltrådar eftersom dessa oftast är väldigt tåliga mot påfrestningar såsom ryck och stötar

 

Drivrem